David Yengibarian

David Yengibarian Oktett

David Yengibarian - harmonika

Botos József – gitár

Tom Walsh – harsona

Eduard Jak Neumann - tenor szaxofon

Karim Weemaels – alt- és tenor szaxofon, bőgő, klarinét

Matt Darriau – alt szaxofon, klarinét, kaval

Adalberto el Bamba Dominguez Iriarte – basszusgitár

Agbekpenou Komlan Octave – dob

 

A világszerte ismert zenészekből álló oktettet David Yengibarian egy 2008. augusztus 1-jén a Kiscelli Múzeumban tartott koncert céljából szervezte egy zenekarrá. A koncerten készült felvételt 2010-ben jelentette meg No compromise címmel a Narrator Records. Az albumon olyan saját szerzemények szerepelnek, mint a Sas Tamás rendezte „Szerelemtől sújtva” című film zenéje vagy a 2010-es Filmszemlén rendezői díjat nyert Pejó Róbert által rendezett „Látogatás”című film, illetve Lukáts Andor „Liliom” című darabja.

 

"El Bamba" alias Adalberto Dominguez IRIARTE Kubában, Havannában született. Az Amadeo Roldan Konzervatóriumban zeneelmélet tanáraként diplomázott 1989-ben, majd basszusgitár szakirányon végzett a Felix Varela iskolában.

Eddigi pályája során különböző zenei formációkkal, valamint zenészekkel dolgozott együtt, mint például: Progreso de Ciego de Avila, La Orquesta Sublime "La pachanguera de Cuba", La Ritmo Oriental, Argelia Fragoso énekes, "Las Hermanas Nuviolas", La Charanga Habanera, Yumuri és testvérei, Atache Habana, a "Tropicana" show, valamint az "Azucar Negra", melyben rendezőként is dolgozott, valamint számos dalt hangszerelt.

Európában a La Cubana Sonora-val, a Contrabando csoporttal, Hector Islas mexikói énekessel zenélt együtt. Saját együttese, a "Residentes In", mellyel egy kis jazzen és funky-n kívül kubai és caribi ihletésű önálló szerzeményeket, áthangszerelt dalokat is játszik.

Mostanában a "Los Bandidos del Viage" Big Banddel zenél.

Született: 1962. november 20. Lomé, TOGO

A Tin hinane de kel assouf album felvétele.

Európai turné Malick Pathe Sow-val

Pán-afrikai Fesztivál/Algír.

Fesztivál Zanzibárban és Szenegálban.

BBC Radio 3/London.

Womad/BBC Stage.

Gaume Jazz, Huy Festival Art de Huy.

Dranouter.

Vlandereni Fesztivál/Gent.

Mano Mundo.

A Mayo men de Malick Pathe Sow album felvétele.

Jeunesse Musicales programok.

Radio 1/Nederland a Project Fatoummal

Euro-Song-Contest a Francisco Palmeri RTBF Televisionnal

3. Louisianai Fesztivál/USA

Dobos a Sasamaso és Társai TOGO-i Nemzeti Zenekarban.

 

Botos József 1981 október 31-én született. Édesapja indíttatására kezdett gitározni 11 évesen. Pap Istvánnál, később Roth Edénél tanult klasszikus gitárt, majd Gyárfás Istvánnál dzseszz gitározással folytatta. Számos országos és nemzetközi gitárversenyen nyert díjat:

- Nemzetközi Gitárfesztivál, Esztergom - Vásáry Tamás különdíja
- Váci Országos Gitárverseny – első díj
- Szegedi Országos Gitárverseny – második díj
- Magyar Rádió dzsessz gitárversenye  - harmadik díj
- Weimar eny Nemzetközi Gitárverseny – negyedik díj
- Nemzetközi Gitárverseny Kutna Horában – negyedik díj
Számos országos fesztiválon vett részt, több rádió- és tévéfelvételt készítettek vele. Zenei tanulmányait a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián szeretné folytatni.

www.myspace.com/josefbotos

A szaxofonista, klarinétista, népi fafúvós specialista és zeneszerző Matt Darriau sok innovatív zenével járult hozzá a New York-i zenei élethez. Balkáni, klezmer és kelta népzenei tapasztalata alakította ízlését és szenvedélyét az új és szokatlan zene iránt.

A Grammy díjas KLEZMATICS-ben való folyamatos tagsága mellett vezeti balkán-cigány rhythm kvartettjét a PARADOX TRIO-t (5 megjelent és egy új CD az olasz FELMAY gondozásában), és a BALLIN’ THE JACK-et, egy héttagú avant-swing zenekart, melynek 2 CD-je jelent meg a Knitting Factory-nál.
Aktív zeneszerzője-muzsikusa számos new yorki együttesnek, ezek közé tartozik a ROBERTO RODRIGUEZ SEPTET (Tzadik records) és a FRANK LONDON'S Klezmer Brass Allstars (Piranah records).

Ösztöndíjakat nyert és megbízásokat kapott a NYFA-tól, a NEA-tól, a Chamber Music America-tól (2005, 2007) és rendszeres résztvevője New York downtown dzsessz és új zenei életének.

www.myspace.com/mattdarriau

1968. október 7-én született a marokkói Rabbatban.

Hegedűs édesanyjától kezdett klasszikus zenét tanulni klarinéton 9 évesen. 15 éves korában egy JOE LOVANO workshop után döntött a dzsessz-tanulás mellett. 18 évesen szoprán szaxofonjával kezdte a JAZZ STUDIO SCHOOL-t és egy év után New York-ba ment, hogy a dzsessz nagymestereitől tanulhasson. Brüsszelbe visszatérve a legjobb tanároknál tanult országszerte magánórákon és csoportban. 24 éves korában kezdte a brüsszeli Dzsessz Konzervatóriumot, és 6 évet tanult ott.

Ezután 6 hónapra Indiába utazott és indiai klasszikus zenét tanult. Különféle kultúrák zenéit játssza a világ minden részéről, mint pl.: Kuba, Szenegál, Ruanda, Argentína, távol-keleti országok, stb.

Született 1974. november 20-án a romániai Tulcea-ban. Eduard Jak Neumann 13 évesen lett a dzsessz lelkes imádója és 16 évesen kezdett tenor szaxofonon játszani. Szociológiát tanult Temesváron (Timisoara), de 1997-ben otthagyta az egyetemet, hogy teljes idejét a zenének szentelhesse. Néhány magánórától eltekintve magától tanult meg zenélni. Blazzaj nevű saját freefunk zenekarával, a bukaresti Jazz Unittal és a Hari Tavitian dzsessz zongorista-legenda által vezetett Orient Express-szel készítettek lemezfelvételeket.

2001-ben Nagy-Britanniába költözött, és vezette Electric Vulcans nevű eredeti elektronikus etnikus avantgárd zenekarát.

Néhány évig a bukaresti Teatrul Luni színháznál zenélt, majd együttműködött egy Oval House-i előadásban a londoni Conflict Zone-nal.

A következő zenészekkel játszott együtt: Terry Seabrook, Spike Wells, Quentin Collins, Tristan Banks, Mircea Tiberian, Luiza Zan, Lucian Ban, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer.

www.planetosaurus.com

Kanadában született 1960. május 3-án. A montreali Tom Walsh zenéje elismerten egyensúlyoz a humor és a tradíció mezsgyéjén, a legkülönbözőbb zenei műfajokban alkotva, stílusok színes palettájáról válogatva. Az Improv (olyan zenészekkel, mint Bern Nix, Jean Derome, Steve Swell, René Lussier); a Text or Theatre (Michael Ondaatje, Daniel MacIvor); a Popular Music (Mary Margaret O’Hara, Cowboy Junkies, Barenaked Ladies); a Commissions (Orchestral or Dance [Jose Navas, Estelle Clareton]) megalkotásától; a Kabaré megírásáig és megrendezéséig (Lion d’Or) és a Nightclub (DiSalvio) produkciójáig… Sokszínűség és játékosság iránti étvágya Tomot elvitte a világ különböző részeire, partneri kapcsolatainak listája valódi „Ki kicsodája” az adott területek vezető egyéniségeinek: Don Ritter (Interactive Digital), Michel Lemieux (Multimedia Theatre), Marcelle Hudon (Puppetry/Image Manipulation), Andrew de Lotbinière Harwood (Contact Improv Dance), Todd Swift (New Media/Slam Poetry).

 

www.tomwalsh.com

 

 


Formációk

David Yengibarian és Boris Kovac

David Yengibarian - harmonika
Boris Kovac - szaxofon

David Yengibarian Trió

David Yengibarian - harmonika
Bata István - basszusgitár
Badics Márk - dob

David Yengibarian Oktett

David Yengibarian - harmonika

Botos József – gitár

Tom Walsh – harsona

Eduard Jak Neumann - tenor szaxofon

Karim Weemaels – alt- és tenor szaxofon, bőgő, klarinét

Matt Darriau – alt szaxofon, klarinét, kaval

Adalberto el Bamba Dominguez Iriarte – basszusgitár

Agbekpenou Komlan Octave – dob